top of page

Co.Labs onderzoekt participatie- plekken

  • cocolabs
  • Feb 1, 2017
  • 1 min read

‘Zowel in Vlaanderen als in Nederland krijgen de kunsten steeds meer betekenis als katalysator in maatschappelijke transformatieprocessen. Dat gaat samen met een transformatie in opvattingen over de kunsten zelf. De ontwikkelingen gaan zo snel en de mogelijkheden zijn zo divers dat zowel praktijkmensen als beleidsmakers er direct belang bij hebben om deze goed in kaart te brengen en daar optimaal mee aan de slag te gaan.’ (Pulsenetwerk.be)

Particiaptieplekken en hun organisaties zetten in op plaatsgebonden netwerkvorming. Voorbeelden zijn co- workingsspaces, Hubs, atelierpanden met buurtgerichte of publieke functies, sociale en/of culturele organisaties, burgerinitiatieven, kunsteducatieve organisaties, werkplaatsen, broedplaatsen, incubators, commons, stads- en zorgboerderijen, buurtwerkingen, creative spaces, vrijplaatsen, herbestemming programma’s voor cultureel erfgoed, Off spaces, en FabLabs. Maar welke technieken laten netwerken ontstaan? In welke context ontplooien netwerken zich met de openheid en flexibilitiet die hedendaagse netwerken nodig hebben? Het is deze materie waar Co.Labs zich in specialiseert.

Co.labs doet onderzoek naar participatieplekken en hun werkingen, in de eerste plaats binnen leegstand en in Vlaanderen. We focussen ons daarbij op de kernvragen uit onze vier werkdomeinen.

Space – Hoe leegstand op een gepaste manier reactiveren?, Network – Hoe horizontaal organiseren?, Commons – Hoe de stad, de publieke ruimte en andere middelen als commons beheren?,

Art & culture - Wat is de rol van de artiest in deze processen?

Onze eerste onderzoeken vind je terug onder de pagina 'Publicaties'

Binnenkort vertellen we meer over de eerste partners waarmee we participatieplekken onderzoeken.

Voor meer info kan je terecht in ons werkingsdossier


 
 
 

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page