top of page

EXPOSITIE Sara Vermeylen


Deze zomer organiseren we een expositie met XXL houtskooltekeningen van Sara Vermeylen in De Oude Beurs, getiteld "Soelaas". De nadruk ligt daarbij op de dialoog met het publiek.

Co.Labs organiseert samen met de kunstenaar publieksbegeleiding, onder meer door interactieve rondleidingen, lezingen en enkele verassingen.

Dynamiek

De tentoonstelling "Soelaas" vormt een verhaal op zich. Het draait niet om de individuele werken maar om de dynamiek die de tekeningen overstijgt, legt Vermeylen uit: "We zetten de lijnen tegenover elkaar, laten ze los in de ruimte en kijken toe wat er ontstaat."

Lijnen

Lijnen, zegt ze, want dat is wat er in essentie staat. "De tekeningen zijn figuratief, maar het gaat nooit over het afgebeelde en altijd over de manier waarop het afgebeeld wordt. De kracht of juist de fragiliteit waarmee een streep op papier gezet is. De lichtheid wanneer er meer papier is dan lijn, of de zwaarte wanneer een mist van houtskool de lijnen verzwelgt: daarin wordt alles gezegd en alles uitgedrukt."

Spanningsveld

Wat wordt er uitgedrukt? Geen boodschap in ieder geval. Vermeylen beweert niets, ze spiegelt. "Ik vertaal wat er gebeurt binnenin mensen en dat in normale, dagdagelijkse omgang niet aan de oppervlakte komt. De tekeningen verkennen het spanningsveld tussen het ogenschijnlijke en het onuitgesprokene."

Troost

De werken van Vermeylen belichten de subtiele gewrongenheid van het onuitgesprokene. Te midden van al die botsende lijnen, dient zich een buikgevoel aan dat de knoop naast aantrekt, ook lost. Het troostende karakter van resonerende dissonantie. De soelaas die kunst biedt.

De expo "Soelaas" vindt plaats in juni en juli 2017 in de Oude Beurs te Antwerpen. Exacte data en uren worden later meegedeeld.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page