top of page

Onze finale in Contrair ism Kauwgurk

'Kauwgurk Contrair' (werknaam) belichaamt als pop-up concept het samenbrengen van een veelheid aan artistieke disciplines onder één dak. Zowel muzikaal als beeldend, analoog als digitaal. Het brengt mensen uit verschillende stromingen samen en creëert een nieuwe ontmoetingsplek van verbinding, verbazing, verassing en verwarring. Ambitieus? Ja. Confronterend? Zeker. Razend interessant? Zonder twijfel!

CONTRAIR staat voor 1500 m2 ontdekking: het biedt onderdak aan concertorganisatoren en nightlifepromotors. Wij voorzien samen KOPvzw en Het Debuut atelierruimtes voor kunstenaars en ondersteunen hen door het organiseren van exposities, workshops, seminaries… Van 24 tot 26 maart organiseren we, samen met onze goeie vrienden van Kauwgurk de finale van dit proces.

Met 'Kauwgurk Contrair' komen tijdens één weekend vele partners samen in een co-creatief samenspel. Daarbij dagen we de verschillende makers uit om ons concept te verheffen tot één geheel, één totaalbeleving. Eén artistiek verhaal dat we allen samen vertellen. Ons thema – ‘vloeibare identiteiten in zwevende ruimtes’ - ondersteunt de oefening in samenwerken. Vrijdag- en zaterdagavond (24 - 25 maart) organiseren Kauwgurk & Het Debuut, en Hush Hush een nachtelijk feest, aansluitend op deze happening.

Het weekend zelf zit volgepakt met ambacht, kunst en cultuur. Kauwgurk zal met de diverse partners voor de artistieke impact en kwaliteit zorgen. Niet enkel zullen er in de verschillende hangaars kunstwerken te zien zijn van opkomend, experimenteel talent. Evengoed worden de ateliers boven opengesteld, organiseren we een expositie en een makersmarkt en brengen we dat geheel samen met jazzy vibes gebracht door het Jazztemblieft festival. Kortom; dit wordt een cultureel weekend om van te snoepen! Tijdens de events worden visuals vermengd tot mapping tussen en op decoratieve kunsten met daarin beeldhouwwerken, lichtinstallaties en schilderijen, er zijn muzikale verschijningen en performances met interactieve of participatieve artiesten. Spontaniteit en experiment staan voorop; topleegstandinvulling!

Ter voorbeeld, een event van Kauwgurk: Artisj

Kauwgurk houdt dus steeds zijn ogen open voor nieuwe vrienden en vraagt met dit dossier middelen om de nodige adem- en experimenteerruimte te verwerven om te kunnen focussen op een taai proces waarin vele spelers zijn verwikkeld.

contrair.be

https://www.facebook.com/kauwgurk/


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page